Detektivarbete 

Denna magra herre dök upp hos en familj utanför Älmsta. Han var skygg först, men hungern tog överhanden och han vågade ta kontakt.

Man ringde till katthemmet för att få hjälp. Det visade sig vara en kastrerad hane med en väldigt fin tatuering. Det var bara det att när jag sökte på sifferkombinationen fick jag upp en hona i Hallstavik… med helt andra färger… Konstigt…

Jag blev då lite osäker på ett tecken. M och H kan se väldigt lika ut, eller K… men när mina kollegor tittade, utan att veta vad jag kommit fram till, konstaterade de samma tecken som jag… fyra siffror och ett H.

Men det var ju en hona som hade den tatueringen. Jag funderade då på om katten blivit feltatuerad. Man får nämligen en serie när man beställer tatueringskort från SKK. Till exempel 1000H till 1099H. För varje gång man tatuerar ändrar man bara på en siffra. Sen provtrycker man på tatueringskortet för att se att det blir rätt.

Min tanke var då att man tagit ett nytt kort, men glömt att ändra en siffra. Jag sökte då på nästa kombination och fick fram en hankatt med samma färger som ”min” katt och den hade samma ägare som honkatten med ”min” tatuering. Jag ringde upp och berättade varför jag ringde. Tyvärr visade det sig att hankatten hade somnat in för några år sedan…

Då provade jag söka på kombinationen innan och då kom det upp en hankatt som var anmäld som saknad! Pulsen steg medan jag slog telefonnumret. Matte svarade och jag berättade varför jag ringde. Hon beskrev flera kännetecken som stämde, men tatueringen stämde inte med hennes registrering. Hon skickade en bild och visst var det hennes Junior som jag hade på katthemmet!

Han hade varit borta i tre månader och hittades sju kilometer fågelvägen från sitt hem.

Junior

Junior

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01

Det här inlägget postades i Katthem. Bokmärk permalänken.