Rudolfs näsa 

Rudolf är sex år och kom till katthemmet för att hans ägare avled för en tid sedan. Rudolf kallades för Näsan, och det kunde jag förstå när jag såg honom. Han hade en röd clownnäsa som stack ut! Men han kunde ju inte heta Näsan, så han fick heta Rudolf, som inte är fullt så elakt, men ändå påtalar hans nos.

Rudolf

Rudolf

 
Rudolf var väldigt snorig när han kom för tre veckor sedan men det var ingen vanlig förkylning. Han har gått på antibiotika i två veckor nu för att minska infektionen i nosen innan jag ville gå vidare med att röntga honom.

Idag bar det av för att träffa Sofia, vår tandveterinär, och Rudolf charmade henne på en gång.

Sofia trodde att det kunde vara tandrester som hade bildat en cysta. Det var vanligt i underkäken om en tand gått av och roten låg kvar. Alla Rudolfs framtänder saknades, så det fanns en möjlighet att det var orsaken till den svullna nosen och snuvan. 

Röntgen och eventuell operation inbokad på tisdag nästa vecka och då får Bruno följa med och ta bort sin fula hörntand på samma gång.

Rudolf

Rudolf

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01

Det här inlägget postades i Katthem. Bokmärk permalänken.