Skadad katt

En mycket ledsen och desperat matte ringde katthemmet och bad om hjälp. Hennes katt hade varit saknad i drygt en månad och hade nu kommit hem igen, men kattens svans var så skadad att man måste amputera den.

Matte hade genast tagit katten till en veterinär som hade tittat på katten och gett ett prisförslag på vad det skulle kosta att amputera svansen. Det var en stor summa pengar och matte hade inte de pengarna. Hon befann sig då plötslig i en sits där avlivning blev ett alternativ för att hon inte hade råd med behandlingen och katten var inte försäkrad.

En väninna hade då gett matte rådet att ringa till katthemmet och höra om vi kunde hjälpa. Naturligtvis kunde vi det!

Jag ringde till Silvia och hon kunde komma, så vi planerade in en operation.

Det dröjde inte lång stund förrän jag mottog ett argt samtal där man anklagade oss för att sno andras patienter!

Vilket det inte alls var frågan om, utan jag mottog ett samtal från en desperat kattägare som skulle behöva avliva sin katt för att hon inte hade råd med behandlingen. Självklart hjälper vi till i ett sådant läge. Nu kunde vi utföra denna operation på katthemmet och var därför inte tvungna att köpa tjänsten och det gör att det blir billigare för katthemmet.

De nöjde sig inte bara med att ha starka invändningar till att vi hjälpte denna katt och ägare, utan de fortsatte med att ifrågasatta hela vår verksamhet och hur vi arbetar, samt kritisera min kompetens och utbildning. På toppen av allt skulle jag hamna i trubbel för det jag gör.

Jag hetsar inte upp mig. Vi har inte gjort något fel. Jag har koll på alla lagar, regler och tillstånd. Jag eller katthemmet gör inget fel. Men tydligen trampade jag på några tår när jag sa ja till att rädda ett liv… 😉

Bellas svans
Bellas svans

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01