ID-märkning är bäst!

En katt kan inte berätta vad den heter, var den bor eller vad den har för telefonnummer. Ett halsband kan ramla av. En ID-märkning har katten alltid med sig. Är den dessutom registrerad så kan katten faktiskt berätta vad den heter, var den bor och vad den har för telefonnummer 😀 

Johanna har fortsatt att spana efter den honkatt som setts med nyfödda ungar under en balkong i ett bostadsområde i Norrtälje för tre veckor sedan. Mammakatten har tyvärr inte setts till, men en mycket försiktig katt flyttade in i det isolerade huset Johanna satte ut.

Vilsen kisse
Vilsen kisse

Den bosatte sig i huset och åt upp all mat, men var väldigt skygg och sprang iväg när Johanna kom dit. En fälla sattes dit och kisse gick snabbt in i den och kunde tas till katthemmet. 

Vilsen kisse
Vilsen kisse

Väl på katthemmet fick han lugna ner sig och vi kunde sedan titta efter en ID-märkning. 

Han var tatuerad!!! Och registrerad! Jag kunde ringa till ägaren, som bodde på Ekerö, och berätta att deras kisse hade hittats!!

Jaz hade varit hos en kattvakt i Upplunda när han kommit ut av misstag i oktober och försvunnit.

Hade vi satt upp lappar i bostadsområdet hade ägaren på Ekerö aldrig sett dem. ID-märkningen är helt klart underskattad. Även av regeringen…!

Jaz
Jaz

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01