Oflyt

Jag skrev ju för en två, tre veckor sedan om att vi hade oflyt i och med att hemsidan blev hackad och att det kostade tio tusen att sanera den. Jag tappade i samma veva vår nya telefon i golvet så den dog. Det gick visserligen på försäkringen, men det skapade en del problem. Medlemsidorna är fortfarande inte helt igång. Felsökning pågår. 

Sedan var det en djurskyddsanmälan som gjordes till Länsstyrelsen om brister i hygienen. Jag fick reda på under samtalet med länsveterinären att det var en klinik i Norrtälje som gjort anmälan. Jag ringde upp chefen på kliniken för att prata och fråga varför de gjort en anmälan på oss.  Chefen var helt ovetande till att någon anmälan gjorts och skulle prata med personalen och återkomma. 

Det tog dock två veckor att återkomma… Under tiden beställde jag ut handlingarna från Länsstyrelsen och kunde läsa anmälan själv. Jag måste säga att jag blev chockad när jag läste anmälan och vem som gjort den. 

När jag till slut blev uppringd av chefen på kliniken påstod man att man inte gjort någon riktig anmälan, utan mer en förfrågan om våra hygienrutiner. 

Mitt svar var att jag tyckte att det var riktigt taskigt av dem att ringa till Länsstyrelsen och göra en anmälan baserad på saker som de hört, som att vi kastrerar katter på en handduk på diskbänken, och inte ringa till mig först. Jag sa att om de hört saker och undrar om vår verksamhet så hade jag förväntat mig att de skulle ringa till mig och fråga, speciellt med tanke på att de behandlat  flera av katthemmets katter. Om de sedan inte var nöjda med mina svar, fine, gör en anmälan då!

Jag berättade i samtalet med kliniken att länsveterinären ville att jag beskrev vår verksamhet och jag nämnde flera gånger under det samtalet att vi hade ett samarbete med “en klinik” och det som vår veterinär inte kunde utföra på katthemmet remitterades vidare till “kliniken”. Sen i slutet av det samtalet fick jag veta att det är “den kliniken” som anmält oss! 

Samtalet fortsatte med att de inte gjort någon riktig anmälan. Jag sa att om man blandar in länsstyrelsen är det på riktigt!

När de inte upptäckte, trots ingående undersökning och röntgen, att Anna-Lisia hade tre brutna ben och att korsbandet var av på det fjärde benet så anmälde jag inte dem. Jag ringde och pratade med dem och gav dem en chans att ta reda hur det kunde ha hänt och varför och vidta åtgärder för att det inte skulle kunna hända igen. 

Riktigt oschysst och fult!!

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01