Halsband

Många är emot att sätta ett halsband på sin katt. Det finns många myter om att katter fastnar och blir hängda i träd. Den enda skada jag sett på tio år är att katten kan trä ett framben igenom halsbandet om man sätter på halsbandet för löst och katten får då skavsår i armhålan, som kan bli ett stort sår om de går med det en längre tid.

I övrigt kan det vara ett bra sätt att signalera ägarskap eller upplysa andra om något viktigt. Till exempel om man har en gammal eller sjuk katt som rör sig utomhus. Om katten har den vård som den ska ha, men kan väcka oro hos andra på grund av hur den ser ut, kan det vara bra med ett meddelande på halsbandet.

Om katten är mager för att den är jättegammal eller om den har en sjukdom som gör att man har problem med vikten. Det kan bespara onödig oro eller anmälningar till länsstyrelsen. Denna katt har jag fått förfrågningar om i omgångar under några veckors tid. Den är inte hemlös, utan bor i området, men dess utseende väcker stor oro. Ett halsband med ett meddelande skulle inte vara helt fel i detta läget.

Mager katt

Mager kattMager katt

Jag satte en bricka på Rottie när hon på kort tid gått upp väääldigt mycket i vikt. Det var uppenbart att någon matade henne.

Bricka

Bricka

This entry was posted in Katthem. Bookmark the permalink.