Outtalad dispyt

Vi mottog ett larm om att man sett en kattmamma med ungar nära katthemmet. De hade nästan blivit påkörda när de korsat vägen. En hemlös mamma med ungar nära katthemmet?! Jag frågade var exakt hon sett dem och kvinnan beskrev en plats drygt 500 meter från katthemmet. Jag blev ytterst förvånad och började gensat kontakta grannar i området.

Jag fick napp av en granne som undrade hur jag visste om att det fanns en mamma med ungar. Det visade sig vara grannens hona. En planerad kull, men honan hade smitit ut innan hon skulle föda och sedan hade de inte fått in henne. Jag svarade bara: – Aha, säger inget mer…

Grannen förstod inte hinten och frågade vad jag menade. Jag svarade att jag driver ett katthem, därför säger jag inget mer om du förstår hinten.

I och med den kommentaren hade jag kränkt en granne… Jag respekterade inte att andra människor gör lite annorlunda än vad jag gör… Grannen hade inte haft en kull på fyra år och nu hade hon två kullar. Det var planerat. Det var ytterst elakt av mig att kritisera som att hen var dum i huvudet! Jag lyckades förmedla väldigt mycket information i “säger inget mer”.

Jag vet att alla har olika åsikter om buskavel. Planerad, som oplanerad. Även om man har alla kattungar tingade till sin planerade kull, så betyder inte det att alla får bra eller varaktiga hem.

Det samtliga inte tänker på när de tar en kull på sin hona är att det redan finns för många katter som behöver hem.

Statistiken säger att endast en kattunge av tolv födda får ett hem. Resten avlivas/slås ihjäl.

På katthemmet sitter det katter som behöver nya hem. Kattungar som vuxna. Katter som övergivits, för att de inte var värda så mycket. De var lätta att skaffa och därför lätta att göra sig av med när det inte passade längre. Om de inte avlivas, så dumpas de.

Medan katthemmen i Sverige fylls på och svämmar över av dumpade och oönskade katter, så producerar buskavlaren fler katter… Men nej, buskavlarens katter blir inte sommarkatter, avlivade eller dumpade på katthemmen när de inte önskas längre!

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01