Du vet inte vad som väntar!

Efter en varm sommar med varma nätter har din kamp gått ut på att hitta mat för din överlevnad och det är inte alla gånger du hittat ett säkert krypin där du kunnat slappna av men varma nätter har gjort att du i alla fall sluppit frysa…

Foto: privat

Foto: privat

 
Hösten är här och det ena skyfallet efter det andra kommer, du blir blöt och du torkar inte, fortfarande är kampen efter mat ett måste men nu även en kamp för att hålla dig undan regnet, blåsten, åskan och den vinande vinden.

SNART SÅ KOMMER DEN. Vintern, kylan med snö och is och du har fortfarande ingen aning om vad som väntar då du ännu inte upplevt denna iskalla årstid där din kamp att hitta mat som inte finns blir svårare och svårare. Där kölden sätter in, där tassarna förfryser och där din kropp bara vill ge upp för att du inte orkar mer. Men du kan inte avsluta ditt liv trots att du inget har längre, du kan inte lindra dina smärtor för att ingen finns där för dig och din mage kurrar konstant, du fryser, du skakar men ingen värme finns och ingen hjälper eller bryr sig..

MÅNGA GÅNGER SITTER DU utanför ett fönster och tittar in, du ser andra som liknar dig men som har lyckan att kunna sitta på rätt sida av fönstret, som får mat, som slipper springa i den iskalla snön med känsliga tassar som gör så ont men du måste springa och du måste leva, du hostar och du mår inte bra men du får inte komma in för du har ingen i hela världen som har plats för dig och du tillhör den bortkastade lilla hemlösa individ som det finns så många av..

NÄR DITT MEDVETANDE SLÅR av så kanske du känner den varma känslan som fanns för inte så länge sen, känslan av att ligga i mammas mage, i värmen där du kände en trygghet du aldrig mer kommer att få känna. En känsla av att tillhöra någon och en känsla av att någon fanns där för dig. Något som aldrig mer kommer tillbaka då du tillhör en hemlös individ som människan gärna tittar bort ifrån och tänker. Någon annan hjälper eller jag har inte tid…

DU LILLA ENSAMMA FINA KATT, jag vet att du vill ligga nära, jag vet att du älskar värmen och myset och jag vet att du kommer gå en fruktansvärd död tillmötes och jag gör vad jag kan för att lindra, för att hjälpa men det räcker inte. Du kommer inte klara dig och du kommer genomlida plågor vi inte ens kan tänka oss i tanken.

FÖRUT ÄLSKADE JAG VINTERN, snön och den kalla höga fina luften men efter alla katter jag sett som lidit något så otroligt så är detta numera min värsta fara, min värsta årstid då jag vet att utanför mitt och mångas fönster finns ni där, skadade av kölden, svältande och kalla för ni har inget värde.

EN VÄDJAN TILL ALLA MED ETT hjärta, ser du en katt i vinter och kan du inte ta in den, kontakta ett katthem, adoptera en, två eller tre katter och dom kan få plats till just din lilla katt som annars inte har en chans. Låt inte livet gå förlorat och låt någon åtminstone få känna den där värmen och kärleken som fanns när dom låg i mammas trygga mage och inte visste vilket fruktansvärt liv dom skulle födas till… 9 miljoner människor, visst kan vi bättre, 150 000 katter borde vi kunna ta hand om och kastrera så att inte fler föds till denna grymma värld.

TÄNK EFTER LITE MER NÄR DU sitter där inne i värmen, kanske med en brasa tänd och lite gott på bordet, utanför någonstans sitter det en kanske två små oförsvarliga själar som inte bett om att få komma till denna grymhet, dom fryser, dom är sjuka, dom svälter och dom orkar inte mer för det är för kallt, det finns ingen mat och dom får inte hjälp med sina ständiga lunginflammationer, sina skador och sin smärta. Ge dom en chans och du kommer må bra.

Lilla fina katt det är med tårar som rinner längs mina kinder som jag nu säger…

Du vet inte vad som väntar….

Christel Malmberg

Lokaltidningen

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01

Det här inlägget postades i Katthem. Bokmärk permalänken.