Opererad, fast inte kastrerad

Jag blev kontaktad av en kvinna som var orolig för en honkatt på 6 år som hon tagit över, eftersom katten inte åt ordentligt, kissade på saker och betedde sig stressat. Förutom att man behöver ha lite förståelse och tålamod med en katt som nyligen bytt miljö, så var min första fråga ändå om kisse var kastrerad. Mycket av det som beskrevs lät som det berodde på att katten inte var kastrerad, men det var hon sedan ett år tillbaka. Jag bad henne komma med kisse när vi hade veterinärdag för att kolla att hon var frisk.

Kisse blev undersökt och vi tog blodprover. Allt visade sig vara bra. Dock åt inte kisse och det var problem ett att lösa och det kunde vi göra genom att ge en aptitstimulerande medicin. Kisse kom igång med att äta och det höll i sig. Dock fortsatte kisse vara stressig och kissa på saker. Jag gav råd för att minska stressen, men det kändes ändå som att kisse inte var kastrerad…

Jag bad matte kolla med tidigare ägare om vid vilken klinik de varit hos och ta kontak med kliniken för att höra sig för om de eventuellt kunde hjälpa till.

Tyvärr var kliniken inte det minsta intresserade av att hjälpa till och nya matte var otroligt olycklig eftersom de hade kiss överallt.

Vi provade ge kisse p-piller bara för att se om det blev någon skillnad…

…Och det blev en ny katt!!

Hon åt bättre. Blev helt avslappnad och till freds. Började leka och framförallt så upphörde kissandet helt!

Det sa oss en hel del.

När hormonerna gick ur kroppen efter några månader, så återgick kisse till exakt samma beteende.

Kliniken ville ändå inte hjälpa till.

Vi bokade in kisse på en omkastrering hos oss och viola! Vi hittade äggstocksvävnad OCH en cysta. Allt plockades bort.

Jätte tråkigt att kliniken inte ville hjälpa till eller ta ansvar för att de missat. Alla är vi mänskliga och kan göra fel, men att inte ta ansvar för det eller vilja rätta till det är riktigt dålig stil.

Äggstocksvävnad
Äggstocksvävnad

Ursprungsärret var också extremt stort. Omoperationsärret blev lite större än våra normala ärr eftersom vi (Silvia) var tvungen att leta efter äggstocksvävnad i buken, men det blev ändå bara en tredjedel av ursprungsärret.

Ursprungsärret
Ursprungsärret
Ursprungsärret
Ursprungsärret

Våra (Silvias) normala ärr är knappt en centimeter.

Pytteärr
Pytteärr

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01