Dagens dumma kommentar

Varför ska vissa personer som sabbar alltid ta plats, tid och energi? De flesta är väldigt förstående och stöttande. De flesta förstår att vi är underbemmanade, underbetalda och sliter som djur för att få det att rulla.

Tiden räcker inte till. Orken räcker inte till. Det gör att jag måste prioritera. Vad är viktigast? Katternas skötsel kommer alltid som nummer ett. Det gör att det tar lite tid för vissa saker att bli gjorda. Vissa dagar får mejlen vänta, för att viktigare saker går före. Ibland får man höra ”Ni svarar ALDRIG i telefonen!” Det känns tungt att höra när vi kämpar för att försöka svara så mycket vi bara kan. Kraven på katthemmet är otroligt höga!

Idag kom ett sms till katthemmet från en person som hade satt in en gåva i början av mars och tyckte vi var dumma och dåliga som inte hade tackat.

Vi svarade att vi bad om ursäkt att det inte hunnits med eftersom vi är underbemmanade och prioriterar katternas skötsel, men att det inte betyder att vi inte är tacksamma.

Det kom snabbt ett svar:
Tack stavas:
T-A-C-K!!

Ja, vad svarar man på det? Ja, det kan tyckas att det kanske inte tar så mycket tid att tacka. Men det gör det. Om det är hundra personer som satt in en slant är väl alla värda ett tack? Om en person ska tacka hundra personer, så tar tar lite tid. Bara 5 minuter per person blir 8,5 timma!! Det är mer än en hel arbetsdag. Sen om man ser att den personen (jag) har lite annat att göra som är något viktigare, så kanske man (sms-personen) kan se det dumma i sitt krav?

Eller så kanske jag ska omprioritera? – Nej, Nisse har inte fått sin medicin för jag är upptagen med att logga in på banken och kolla siffror. – Nej, jag har inte matat katterna för att jag läser mailen. – Nej, Kurre fick inte åka till veterinären för jag…

Det är precis tvärt om!

– Nej, jag har inte kollat mailen för att jag har skopat bajs och skrubbat snor på väggarna i flera timmar. – Nej, jag har inte kollat insättningarna för jag har varit med veterinären hela dagen. – Nej, jag har inte kunnat ta ut någon lön för vi måste köpa mat och strö till katterna…

När det gäller att kolla insättningar och skicka tackkort så försöker jag göra det minst en gång i månaden, men tyvärr hinner jag inte alltid det heller. Vi har ju inte en sekreterare som sköter det åt oss. Jag kan erkänna att jag inte hunnit kolla dem alls i år… Jo, jag sköter ju alla räkningar varje vecka, men jag kollar inte individuella insättningar. Det är inte prio.

En fundering; Om man gör en god gärning, gör man den väl bara för att den är god och att det gör att man mår bra. Blir det fortfarande en god gärning om man förväntar sig något i gengäld?

Tack alla som stöttar och uppmuntrar och förlåt mig för att jag var tvungen att skriva av mig.