In Memoriam – Ralle

Ralle har vandrat vidare till katthimlen. Kroppen gav vika på grund av ålder.

2011-04-30 kom Ralle till katthemmet. Han uppskattades då till att vara 6-8 år. Han hade strukit runt en längre tid i ett område och sökte mat. Han hade förmodligen någon gång blivit påkörd och klarat sig med några felläkta ben. Han hade därav ont och fick gå på smärtis en tid. Alla tyckte han var super trevlig, men ingen ville adoptera honom för att han åt smärtis…

Ralle
Ralle

Ralle blev kvar på katthemmet och tog jobb som extrapappa. Alla moderslösa ungkatter avgudade honom.

Ralle och Benji
Ralle och Benji

Ralle och katt-Lage

Ralle och Lage
Ralle och Lage

Ralle blev korad till huskatt på katthemmet och fick då även börja gå ut. Han kom alltid tillbaka i tid till nattning, men en dag gjorde han inte det. Vi nattade som vanligt och gick hem (vilket är 30 meter från katthemmet) och tänkteatthan dyker upp när han dyker upp.

På kvällen gick Ralle in genom kattluckan hemma hos mig och Jan och efter det levde han ett dubbelliv. Huskatt på katthemmet på dagen och familjekatt på natten. Läs om Ralles dag här.

Zelma och Ralle
Zelma och Ralle

När Lage föddes 2014 var Ralle en ständig följeslagare och höll ett vakande öga över människovalpen.

Lage och Ralle
Lage och Ralle

Under 2015 började Ralle och vår äldsta herre Figaro helt plötsligt bråka med varandra. Det blev mer och mer hetsigt mellan dem och när de möttes flög hårtussarna! Vad gör man? Figaro var äldst och var på plats först. Vi kunde ju inte låsa in Ralle på katthemmet igen. Ingen ville heller adoptera en gammal skruttig gubbe trots ton av charm. Förövrigt var få värdiga att få ta hand om min Ralle!

Silvia, vår veterinär, ville ta hem honom och så fick det bli. 2016-02-06 flyttade Ralle till Vallentuna tillsammans med Brända från katthemmet. Saknaden var stor även om han var nära.

Ralle
Ralle

Ralle har varit en stor del av katthemmet och hjälpt oss utvecklat många av de metoder vi använder idag för att stötta ungkatter utvecklas. Ralle har hjälpt mängder av vilsna ungkatter bli trygga, hälsat våra besökare välkomna och bara funnits där. Unik katt som vi kommer sakna mycket.

Ralle
Ralle